Samsung visade nya viktelefoner, klockor och hörlurar

Samsung har under eftermiddagen visat sina nya viktelefoner, nya klockor i Watch-serien, nya hörlurar och en aktivitetsring. Här är samtliga produkter samt vad de kommer kosta i Sverige.

Galaxy Z Fold 6

Flaggskeppet i dagens lineup var såklart dyrgripen Galaxy Fold 6 som den här gången hade fått lite rakare linjer, bättre kameror, en större vapör chamber för bättre kylning och nya AI-funktioner. Folk 6 är också tunnare och lättare än någonsin tidigare, men batteristorleken är oförändrat och erbjuder fortfarande 4400mAh. Priset för Folk 6 börjar på 24 990kr för instegsmodellen med 256GB minne och om man vill ha värstingmodellen med 1TB måste man punga ut med 29 490 kr. Samtliga konfigurationer har chippet Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy och 12GB ram.

Galaxy Z Flip 6

Den populära viktelefonen Galaxy Flip har också fått ett par fina uppdateringar. Även här får man Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy, uppdaterade kameror och AI-funktioner. Den här gången har Samsung för första gången tryckt in en vapor chamber i Flip-serien. Den yttre skärmen har stöd för fler olika appar och batteriet ligger på 4000mAh. Priset för 256GB och 12GB ram kostar 14 990 kr och för 512TB och lika mycket ram kostar 16 490 kr.

Galaxy Buds 3 och Buds 3 Pro

Samsung lanserade som väntat nya hörlurar i Buds-serien. Först ut var Galaxy Buds 3 som stoltserar med en ny öppen design, adaptiv EQ/ANC samt element som är 11 mm stora. De är IP57-klassade och har en batteritid på strax över 5 timmar med den aktiva brusreduceringen påslagen. Priset för Buds 3 är 1990 kr.

Storebrorsan Buds 3 Pro kostar 2990 kr. De har ytterligare en timmes batteritid, har adaptiv brusreducering och lampor på pinnen. Gemensamt för de båda är att de har tagit design och funktion från Apples AirPods och implementerat samma styrfunktioner där man kan ändra volymen genom att dra fingret på den utstickande staven.

Galaxy Watch 7 och Watch Ultra

Samsung fortsätter att inspireras av Apple och lanserar Galaxy Watch Ultra som i likhet med Apple Watch Ultra är nischad mot äventyrare. Här pratar vi också om ett hölje i titan, en extra funktionsknapp, inbyggd siren, Dual-frequency GPS, ett större batteri och en större skärm än Watch 7. Både Watch 7 och Watch Ultra är IP68-klassade, men Ultran tål att dykas med ned till 100 meters djup. Båda klockorna har också en ny ”BioActive-sensor” som ska kunna mäta dina värden mer exakt. Watch 7 kostar runt 4000 kr beroende på storlek och Watch Ultra landar på 8490 kr.

Galaxy Ring

Samsung lanserade till sist en smart ring med ett hölje i titan. Ringen fungerar som ett aktivitetsarmband där den övervakar dina sömnvanor, menscykeln och puls. Den är också vattentät så att du kan dyka med den. Batteritiden ska hålla i en vecka innan man behöver ladda den. En svensk release får vi vänta på och något pris för den svenska marknaden är inte satt, men den kommer kosta 400 dollar i USA så i Sverige bör den ligga på mellan 4500 kr och strax under 5000 kr när den väl kommer hit.

Bilder: Samsung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *