Test – Shargeek 170

En powerbank består oftast en anonym kloss som man slänger ner i väskan för att ta med sig lite extra juice till sina teknikprylar när man är på språng. En powerbank kan dock vara mer än så. Shargeek 170 är väldigt mycket mer än så. Här har tillverkarna satsat på både design och prestanda, men fokus ligger ändå på designen. Priset för en Sharkgeek 170 ligger på 1774 kr och då ingår en kort sladd så att man kan ladda den (laddare ingår ej). Om du vill ha ett litet fodral till den kostar det ytterligare 210 kr och en laddare på 140W kan man köpa för 829 kr. Om du vill köpa till matchande kablar kostar en usb-c till usb-c 265 kr och en usb-c till Lightning ligger på 307 kr. Billigt är det inte.

Design och byggkvalitet

Tänk er hur en tidsinställd bomb ser ut i en nyare James Bond-rulle. Ungefär så ser Shargeek 170 ut. Den har ett transparent hölje i hårdplast som gör att man ser tekniken under det. På ena sidan finns tre ingångar i form av en usb-a och två usb-c, samt en fysisk on/off-knapp. Själva powerbanken har formen som ett prisma med sidor i form av rundade trianglar. Det gör att den ligger säkert på ett bord.

Det finns också en färgskärm något vänsterställd. Skärmen visar bland annat hur mycket batteri som finns kvar, hur lång tid det skulle ta att ladda upp den, både output- och input power samt om den riskeras att överhettas. Den är inte speciellt ljusstark så det är svårt att se vad som står om man har den utomhus när det är soligt, men inomhus syns det tydligt.

Byggkvaliteten är också riktigt bra. Den väger 680 gram utan sladdar så det är en ganska kompakt och rejäl tingest. Det är med andra ord ingenting man kan stuva ner i sin ficka om man inte är en hiphoppare. Shargeek 170 är IP66-klassificerad, så det gör inte så mycket om man råkar spilla en kopp kaffe (eller annan valfri dryck) på den. Det här är den snyggaste powerbanken jag någonsin har sett och en teknikpryl man med fördel kan låta stå framme till allmän beskådning.

Prestanda

Shargeek 170 har en total output på 170 watt (där man kan ladda en pryl med totalt 140W) och man kan ladda tre prylar samtidigt. Den har en kapacitet på 24000mAh och 86,4Wh så den är godkänd att ta med i handbagaget på flyget. 24000mAh håller förvisso ganska länge, men jag hade gärna sett att den siffran var ännu högre. Sharge, som tillverkar produkten, har stoppat in en hel del säkerhetsfunktioner såsom över- och underspänningsskydd. överhettningsskydd. kortslutningsskydd och skydd mot överbelastning.

Summering

Om du vill ha en billig powerbank som kan ge dig lite extra ström när du är på vift så finns det väldigt många alternativ som är betydligt bättre än Shageek 170. Om du däremot är ute efter den snyggaste powerbanken på marknaden, som har kapacitet att ladda både din laptop, din mobiltelefon och din bärbara spelkonsol samtidigt, så är Shargeek 170 ett dyrt men bra val.

Betyg

+ Unik och urläcker design
+ Kapacitet att ladda tre prylar åt gången
+ 24000mAh räcker ganska länge
+ IP66-klassad
+ Tydlig och bra display
+ Många säkerhetsfunktioner

– Priset
– Skärmen är inte speciellt ljusstark
– Kanske lite tung för att man alltid ska vilja ha med den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *