Nu kan amerikaner köpa ammunition i en AI-automat

USA är det enda landet i världen som har fler civilägda vapen än människor och lite drygt vartannat hem i USA äger minst ett skjutvapen av något slag. Nu kan amerikaner som bor i vissa delstater som exempelvis Oklahoma köpa sina gevärskulor i AI-drivna varuautomater i diverse köpcentrum och mataffärer. Företaget bakom affärsidén heter American Rounds och de menar att AI’n står för kortscanning och ansiktsigenkänning för att säkerställa köparens identitet och ålder. Det är nämligen 18-årsgräns för att få köpa ammunition till exempelvis hagelgevär i USA och 21-årsgräns om man vill köpa ammunition till revolvrar.

Automaterna är öppna dygnet runt ifall man spontant skulle bli sugen på att fylla upp sin revolver. Det återstår att se om företaget expanderar till Sverige framöver…

Såhär enkelt är det att köpa ammunition från AI-automaterna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *