Nu kan du inte reparera din Wii U längre

Nintendo har genom åren släppt många populära spelkonsoler och flera av dem har sålts i över hundra miljoner exemplar. Wii U som släpptes 2012 är dock inte en av dem. Den såldes i strax över 13 miljoner exemplar, vilket måste räknas som en flopp då föregångaren Wii (2006) såldes i över 101 miljoner exemplar och efterföljaren Switch (2017) såldes i över 141 miljoner exemplar.

Wii U erbjöd en 6,2-tum stor touchskärm med möjlighet att spela utan att koppla upp konsolen till en tv, samt stora speltitlar såsom Mario Kart 8, Super Mario Maker, Super Mario Galaxy, The Legend of Zelda: Skyward Sword och Splatoon.

Nu har Nintendo gått ut med att reservdelarna för Wii U är slut och man kan därför inte reparera konsolen av Nintendo längre. Tidigare i år berättade Nintendo att man skulle stänga ner samtliga Wii U-servrar så att internetbaserade tjänster som multiplayer, co-op och shoppen skulle sluta fungera. Vi får helt enkelt säga ”tack och adjö” till Wii U.

(Bildcred: Nintendo)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *