AR-kikare visar vad du tittar på

För snart sju år sedan introducerades Google Lens där användare kunde rikta sin mobilkamera mot någonting och sedan söka efter vad det var man hade fotat. Tekniken har blivit allt mer raffinerad och fler och fler företag har hakat på idén. Unistellar är ett företag som har nischat sig mot smarta stjärnkikare och fått uppbackning via Kickstarter. Deras senaste uppfinning kallar de för Envision och är en AR-kikare som visar användaren vad man tittar på i realtid. Den visar namn på allt från bergstoppar, stjärnbilder, floder och sjöar, asteroider och vandringsspår. Man kan också söka efter var exempelvis den internationella rymdstationen (ISS) befinner sig just nu.

Även den här gången vänder man sig potentiella kunder via Kickstarter för att få ekonomiskt stöd. Om man vill backa projektet kan ni göra det på Kickstarter.

Bildcred: Unistellar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *