Nintendo: Det kommer finnas tillräckligt med Switch 2 vid release

Scalpers har under de senaste konsolgenerationerna lyckats köpa upp stora partier av spelkonsoler (bland annat Playstation 5) för att sedan sälja konsolerna till ockerpris på andrahandsmarknader såsom Ebay och Tradera. Det här är ett problem som alla konsoltillverkare riskerar att behöva brottas med. I en utfrågning med Nintendos aktieägare kom frågan upp hur Nintendo tänker bemöta problemet när deras nästa konsol (Switch 2?) lanseras. Nintendochefen Shuntaro Furukawa berättade då att de tänker undvika att skalpers köper upp hela lager genom att se till att det kommer finnas tillräckligt med konsoler hos återförsäljare redan från start så att alla som vill köpa en konsol kommer ha möjlighet att göra det.

Konsolen förväntas lanseras någon gång under nästa år, så då får vi se om Nintendo lyckas producera tillräckligt många konsoler för att möta efterfrågan så att scalpers inte vinner den här gången också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *