Forskare utvecklar mänsklig hud för robotar

I och med AI-revolutionen har många människor börjat acceptera tanken på en framtid där robotar är en naturlig del av våra liv, men för att nå dit måste robotarna likna oss människor. Det var den bilden James Cameron hade när han 1984 producerade filmen Terminator och det är samma bild som en grupp forskare på University of Tokyo samt Harvard hade när de försökte utveckla en slags artificiell- och levande hud som de tänker att framtida robotar ska kunna vara täckta av utanför deras metalliska skelett.

För att den artificiella huden ska efterlikna vår hud där huden sitter fast på vävnader och muskler med hjälp av en massa ligament utvecklade forskarna en typ av ankare som gör att huden kan sitta fast på samma sätt även på en metallkropp. För att demonstrera detta satte man en bit ”hud” på ett robotansikte. James Camerons sci-fi-dystopi kanske ligger närmre oss än vi tror…

Bildcred: University of Tokyo
Bildcred: University of Tokyo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *