iPhone 15 Pro-serien tar fler kliv framåt än tidigare

Apple visade igår upp sina nya iPhone- samt Apple Watch-modeller. Det handlar inte om några revolutionerande uppdateringar, men det blev fler små kliv framåt för iPhone 15-serien jämfört med vanligt. Den kanske största nyheten är att Apple nu överger sin lightningkontakt mot usb-c, mycket på grund av påtryckningar av EU. Den nya kontakten gör att överföringar går betydligt snabbare än med lightningkabeln. De vanliga iPhone 15-modellerna får samma chip som förra årets Pro-varianter. iPhone 15 Pro får det helt nya A17 Pro-chippet som är baserat på 3-nanometersteknik vilket gör den både mer kraftfull och mer energieffektiv. Här har Apple valt att främst satsa på grafikdelen och ge stöd för äkta Ray Tracing så att nyare storspel ska kunna spelas på mobilen. Batteritiden sägs vara densamma som förra årets modeller, men den bör vara något bättre.

Kameran är såklart uppdaterad med större sensorer och utökad optisk zoom. För pro-modellerna har Apple valt att använda sig av titan för att göra telefonerna ännu tåligare samt lättare. Pro-modellerna har också fått en programmerbar ”action-knapp” likt den på Apple Watch Ultra. Med den kan man t.ex. öppna ett favoritprogram, sätta på kameran, ta tidtagning eller något annat som man vill ha en genväg till.

Priset för en iPhone 15 Pro börjar på 14 995kr för 128gb-versionen medan iPhone 15 Pro Max börjar på 17 995 kr för 256gb-versionen.

Foto: Apple

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *