Google lanserar Pixel 7 i Sverige

Google har just presenterat sina nya Pixel-telefoner, och glädjande nog har de valt att inkludera Sverige när de börjar säljas den 13 oktober.

Googles nya Tensor-chip (G2) är lite mer energieffektiv, har bättre AI-egenskaper och är lite snabbare än det första Tensor-chippet, men det är inga revolutionerande förbättringar på papperet. Jämfört med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 och framförallt Apples Bionic A16 är Tensor G2 prestandamässigt klent, men Google väger upp sina tillkortakommanden i hårdvaran med muskler i mjukvaran. Dessutom kommer telefonerna med 8 gb LPDDR5-RAM för snabb multitasking för Pixel 7 och 12 gb för Pro-modellen.

Pixel 7 och Pixel 7 Pro har återigen satsat mycket krut på kamerafunktioner. En ny kamerafunktion är möjligheten att med hjälp av AI fixa till skärpan i suddiga bilder. En annan funktion som Pro-modellen har är 30 gånger zoom (Super Res Zoom) som kombinerar den optiska zoomen (5 gånger optisk zoom) med digital för att få skarpa bilder även från långa avstånd. I den vanliga Pixel 7 får man nöja sig med 2 gånger optisk- och 8 gånger digital zoom. Utöver smarta kamerafunktioner stödjer nu Pixel 7 och Pixel 7 Pro ansiktsupplåsning.

Båda telefonerna är IP68-klassade, har Bluetooth 5.2 och Wifi 6E. Det som främst skiljer Pixel 7 med Pro-modellen är att Pro har en mer högupplöst skärm och 120 hz uppdateringsfrekvens (Pixel 7 har bara 90 hz), batteristorleken (5 000 mAh hos Pro och 4 355 mAh hos den vanliga), mängden RAM-minne samt att Pro-modellen har en extra lins med teleobjektiv som den vanliga Pixel 7 saknar.

Även priset skiljer såklart. För en Pixel 7 med 128 gb internminne får man betala 7 290 kronor, medan 256 gb är en tusenlapp dyrare. För Pro-modellen med 128 gb internminne får man betala 9 990 kronor, och vill man ha 256 gb får man betala 10 990 kronor. Mer minne än så går inte att få. Telefonerna går att förbeställa redan nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *