Tre nya Apple Watch-modeller uppvisade

Apple valde, förutom att visa fyra nya telefoner och sina nya True Wireless-lurar, att visa upp tre nya Apple Watch-klockor.

Apple Watch 8 var en näst intill identisk version jämfört med föregångaren, sånär som på en termometer för att kunna mäta kroppsvärmen och på så vis kunna mäta när och var i menscykeln kvinnan är, samt ett nytt krockläge som, i likhet med de nya telefonerna, automatiskt kan kontakta räddningstjänsten om olyckan skulle vara framme. Den nya Apple Watch SE erbjuder de viktigaste funktionerna till ett lägre pris (3395:-) medan storebrorsan Apple Watch 8 kostar från 5495:- (för den mindre varianten).

Flaggskeppet bland Apples klockor är dock Apple Watch Ultra. Ultra-modellen skiljer sig markant från de andra klockorna. För det första är urtavlan betydligt större (49 mm) och skärmen är mycket ljusstarkare (2000 nits). Den är också betydligt tåligare bland annat på grund av titanhöljet och klarar av allt från heta öknar och iskalla bergstoppar till djup ner till 100 meter och man gillar att dyka.

Den är utrustad med en precisions-gps, temperatur- och djupmätare samt kompass. Ultra-modellen har också en extra aktiveringsknapp som är programmerbar. Om man håller inne knappen startas en siren på 86 db som hörs upp till 180 m bort. Den kanske viktigaste egenskapen hos en äventyrsklocka är en bra batteritid, och Apple lovar att klockan håller för upp till 36 timmar normalt användande och 60 timmar med strömsparläget påslaget.

Apple Watch Ultra kommer finnas tillgänglig den 23 september och kosta från 10 995:-.

Bild: Apple

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *